Filosofie JJK

Betekenis van Jin Jung Kwan:

JIN 진 (眞) Waarheid

JUNG 중 (众): Groep

KWAN 관 (馆) School

Jin Jung Kwan kan vertaald worden als de school die een breed publiek de kunst van het ware Hapkido aanleert. Of de school die grote groepen onderwijst.

In feite heeft de school geen verandering gehad en geen techniek is veranderd sinds Grootmeester Myung Yong Kim ongeveer 50 jaar geleden de technieken heeft doorgegeven aan Grootmeester Lee Chang Soo.

De technieken zijn snel en kort, waardoor er hoge hevelkrachten op de gewrichten worden gebracht, die ontzettend pijnlijk zijn. Dit is waarom het door de Koreaanse SWAT Teams is aangenomen.

Jin Jung Kwan bestaat uit een groot assortiment aan slag-, stoot- en andere handtechnieken die met hoge snelheid en kracht op de vitale punten worden toegepast.

Eveneens is er een grote variatie aan trap- en beentechnieken, die op alle hoogten gebruikt worden. Zowel laag over de grond, midden bij het lichaam, hoofdhoogte en gesprongen traptechnieken worden enkel of meervoudig toegepast. Ook deze worden weer gekenmerkt door hun vernietigende kracht.

Doelstelling van de Jin Jung Kwan Hapkido stijl is om effectief te zijn, met respect voor traditie, en tevens de authenticiteit van de oorspronkelijke Hapkido te behouden.

Filosofie van Jin Jung Kwan

진중관 관훈

JI (志): Wie inspireert, die wordt

IN (忍): Will / Volharding

Kang (强) Sterkte

Alles kan worden vertaald als sterk en volhardend te zijn in de keuze die we gemaakt hebben. Het leren van een complex krijgskunst als Hapkido JJK is lang en moeilijk. Wat de hindernissen ook zijn, we moeten in de praktijk maximaal gemotiveerd blijven.