Ji Han Jae

Biografie van grootmeester JI HAN JAE

JiHanJae

In 1936 wordt JI HAN JAE geboren in An Dong, Zuid Korea. Hij leerde op 13 jarige leeftijd Yawara onder leiding van grootmeester Choi van 1949-1956. Daarna keerde hij terug naar zijn geboortestad, waar hij verdere lessen kreeg van Taoïstische monniken.

Hij leerde Taekyon, Koreaanse traditionele wapens en meditatie.

In 1957 opende hij zijn eerste school waar hij het YU SUL onderwees aan YU YONG WU, OH SE LIM
en KWON TAE MAN. Vervolgens verhuist hij in september 1958 naar Seoul en opent een school in Majang Dong onder de naam SUNG MOO KWAN, zijn eerste leerling was HWANG DOK KYU die hij vervolgens YU KWON SUL leert. In 1958, werd hij 3e Dan en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het YU KWON SUL in het gebied rond Seoul.

Hij besloot om de naam KWON YU SUL te veranderen in HAPKIDO omdat hij dacht dat de naam KWON YU SUL te lang was. Tevens betekende DO de manier, de manier van leven en SUL betekende alleen maar techniek. Tevens speelde mee dat steeds meer andere vechtsporten eindigden op DO (Tae Kwon Do, Tang Soo Do, Su Bak Do, Do Yu)

De bekendste studenten van deze school zijn KANG JONG SOK, HWANG DOK KYU, MYONG KWAN SIK, KIM MYONG JIN, KIM YONG HWAN, LEE TAE JOON, KIM MYUNG YONG en KIM DOK IN. Hij verplaatste zijn school naar de wijk Jong Bu Shi Jang, en zijn beste studenten worden HAN BONG SU en CHOI SEK HO.

In 1961 opende hij een andere sportschool centraal gelegen tegenover de bioscoop Jung Ang Keuk Jang. Het is tijdens deze periode dat zijn vriend KIM MOO WONG hem bezoekt en met hem traint voor acht maanden. Dit is het moment dat de verschillende trappen verder werden ontwikkeld en geclassificeerd.

In 1963 werd hij lid van de Korea Kido Association, maar vanwege een aantal meningsverschillen met andere leden verliet hij de organisatie.

In 1965 richtte hij de KOREA HAPKIDO ASSOCIATION op.

In 1967 stuurt de KOREA HAPKIDO ASSOCIATION een demonstratie team naar Vietnam, de leden zijn: JI HAN JAE, MYONG KWAN SHIK, HAN BOG SU en JUNG WON SU.

In 1969 gaat JI HAN JAE naar de Verenigde Staten als onderdeel van een uitwisselingsprogramma tussen de twee regeringen en initieert Hapkido trainingen voor de lijfwachten van president Nixon, de FBI en de OSI. Hij eindigt het uitwisselingsprogramma met een Hapkido demonstratie in het Pentagon.

Vanaf 1970 leert JI HAN JAE Hapkido aan de 300 lijfwachten van president PARK CHUNG HEE, evenals de politie en de Militaire Academie.

In 1973 creëert hij met de meesters en KIM MOO WONG en MYONG JAE NAM de Republiek Korea Hapkido Association.

In 1979 werd JI HAN JAE voorzitter van deze organisatie en zijn opvolger wordt voorzitter OH SE LIM.

In 1980 zal het worden omgedoopt in KOREA HAPKIDO FEDERATION en mag Master CHOI YONG SUL als een van haar leden noemen. Hij nam dit keer het symbool van de adelaar die een pijl in haar klauwen klemt tijdens de vlucht.

Sinds 1984 is Groot Meester JI HAN JAE geëmigreerd naar de VS, waar hij SIN MOO HAPKIDO doceert in San Francisco.