Nieuwsarchief

3e Jin Jung Kwan stage Rusland

Donderdag 14 december was het weer zover. De 3e uitnodiging uit Rusland was al een tijdje binnen, en ondanks het erg drukke programma werd op het laatste moment nowel g snel een ticket geboekt om wederom naar Arkhangelsk te vliegen.

Vrijdags begon het seminar-weekend weer met les aan een groep van de Russische politie, aangevuld met iemand van de spetsnaz (speciale eenheden) een boom van een kerel.

Na 3 uur stevig trainen was de hele groep weer laaiende enthousiast. Helaas konden ze niet langer  blijven vanwege verplichtingen op hun werk. Wel bleef Vladimir van de Spetsnaz nog een uur voor verdere privé training. Ook hier weer hetzelfde laaiend enthousiast en iedere training erbij, het hele weekend.

Speciaal dat Henny een oorkonde kreeg, op naam, van de Russische politie organisatie voor de inzet en het professionele lesgeven  en overbrengen van de Jin Jung Kwan technieken. Een bijzondere verrassing.

 


 

 Seminar GM Lee Chang Soo te Lyon 2017

In het weekend van 9 en 10 december werd de Europese toer 2017 van GM Lee Chang Soo vervolgd in Lyon.Traditie getrouw kwamen JJK beoefenaars vanuit heel Europa naar dit 2 daags seminar. Zaterdag was voor de Kubgraden en Zondag voor de Dangraden.Begonnen werd de zaterdag met diverse Dan-examens vanaf 1e t/m 3e Dan. Alle kandidaten wisten hun graad te behalen.De trainingen waren uiteraard geheel in JJK stijl, hard trainen, tot het uiterste gaan!! Gelukkig was er ook dit jaar weer een Nederlandse delegatie aanwezig.

Alle deelnemers  van de stage :


 

Stage GM lee Chang Soo & GM Rphael Couet 26 november 2017 te Merkelbeek

Op zaterdag 25 november worden in Merkelbeek de Nederlandse Dan-examens afgenomen. het ’s avonds wordt de jaarlijkse sponsoravond gehouden waarbij iedereen is uitgenodigd. Er worden een aantal demonstraties vertoond waarbij eenieder aan pappa, oma, opa of wie dan ook kan laten zien wat je het afgelopen jaar weer geleerd hebt. OP zondag wordt de jaarlijkse stage door GM Lee Chang Soo verzorgd.Deze stage is voor iedereen toegankelijk maar zoals het hoort dienen de JJK leden zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Nederland is nog steeds uitverkoren voor het geven van de stage met GM Lee Chang Soo, waarbij Merkelbeek onder de grote namen mag vallen als Barcelona, Lyon, Geneve en Moskou mede dankzij de inzet van de vrijwilligers om de trainingen heen als de deelnemers die het beste geven tijdens de stage.  Hiermee mogen we van geluk spreken dat GM Lee Chang Soo nog steeds bereid is om ons land tijdens zijn tour aan te doen. Vorig jaar is het aantal steden dat wordt aangedaan tijdens deze tour ernstig ingekrompen, maar Oirsbeek is er nog altijd bij !!! Bijkomend voordeel is dat de stichting dan ook de dan-examens kan organiseren tijdens zijn bezoek, en er niet door de kandidaten hoeft te worden afgereisd naar Parijs of Lyon hetgeen natuurlijk niet alleen een stuk prettiger is voor de kandidaat maar ook het financiële aspect blijft zo binnen de perken. Ook is het zo dat als zo’n dan-examen hier in Nederland gegeven kan worden je als kandidaat gemakkelijk je ouders/opa/oma/vriendje/vriendinnetje / enz. kunt meenemen om naar jou te komen kijken.


 

 


Jin Jung Kwan Kadertraining en WHJJA vergadering

Direct bij de opening van het nieuwe seizoen vond te Lyon alweer de jaarlijkse vergadering van de World Hapkido Jin Jung Association plaats, samen met de 1e kadertrainingen voor de JJK leraren. Op vrijdagavond vertrokken Tom Jansen (voorzitter HJJN, Nederland), Mickey en Henny Beurskens naar Lyon. Zaterdagochtend begon met de gebruikelijke zware training, het hele programma tot aan de 1e Dan werd getraind. Aansluitend werd de vergadering gehouden, waar enkele zaken voor de toekomst goed doorgenomen werden waarbij de Nederlandse inbreng niet onverdienstelijk is geweest. De vergadering werd afgesloten met een lekker etentje en een drankje.Op  zondag werd  om 9:30 weer begonnen met een stevige training. Het hele programma t/m 2e dan werd doorgenomen, zodat  ook in Nederland het programma exact kan worden gevolgd.

 

Grote CLubactie

Raff Horsten heeft zich afgelopen jaar samen met alle andere jeugdleden ingezet voor onze stichting door loten te verkopen van de grote clubactie. Hij kreeg vandaag namens onze voorzitter Tom Jansen een t-shirt uitgereikt van Do Martial arts.


seizoensopening 2017

 

De seizoensopening vind dit jaar weer plaats bij Gastronomie Smeets te Merkelbeek ( http://www.gastronomiesmeets.nl/ ) op zaterdag 26 augustus. Net zoals de vorige keer zal een BBQ en drinken de sfeer zeer zeker ten goede komen. Voor de kleintjes is er een springkussen dat naar hartelust gebruikt kan worden.  Aanmelden kan via onze penningmeester Fernandus van der Sluis. (fmajvandersluijs@tele2.nl).

rust nog lekker uit en we zien elkaar op 26 augustus.

JIN JUNG !!


ZOMERVAKANTIE 2017

De zomervakantie nadert langzaam  zijn einde en we hopen dat iedereen een fijne en mooie vakantie heeft gehad.

Het nieuwe Hapkido seizoen  kan goed en vol energie worden gestart. In de previeuw kan worden gemeld dat er een stage gepland staat met Tkjn Lee Chang Soo en Kjn Raphael Couet in het najaar. Zaterdag 26 augustus is de seizoensopening welke gehouden wordt bij  Gastronomie Smeets te Merkelbeek( aanmelden kan via de secretaris Fernandus van der Sluis)

De stichting zorgt ook het komende seizoen weer voor dat het wederom bruisend wordt door de georganiseerde activiteiten, let wel dat dit niet mogelijk is zonder onze sponsoren en jullie als leden. Probeer dus zoveel mogelijk deel te nemen aan de activiteiten en stages !!!! Ook is alle hulp bij het organiseren en bij de uitvoering welkom. Indien je wilt helpen of iemand weet die zich wilt inzetten ( dit kunnen ook ouders of bekenden zijn) meld deze dan aan bij  het stichtingsbestuur.

Bekijk de website van de Jin Jung Kwan school waar je deelneemt of bij je in de buurt om te bekijken welke datums  de desbetreffende school hanteert als start en einde van de vakantie, dit kan verschillen per Jin Jung Kwan Hapkido school .

 


Dan-examens Hongarije 2017

Vrijdag 7 juli vertrokken Mickey en Henny Beurskens vanaf Duesseldorf voor een volgende stap in het Jin Jung Kwan.KJN  Alvaro Sanz en Henny Beurskens waren op verzoek van KJN Raphael Couet door de World Jin Jung Kwan Association naar Budapest uitgenodigd om daar een JJK stage te geven en drie 1e Dan examens af te nemen. Een bijzondere uitnodiging omdat tot nu toe de Danexamens uitsluitend onder toezicht van TKJN Lee Chang Soo of KJN  Raphael afgenomen werden.

De examens gingen prima, met als resultaat 3x 1e Dan Jin Jung Kwan voor Hongarije, iedereen van harte gefeliciteerd!

 

 


Gala der Gevechtskunsten 2017

Zaterdagavond 24 juni was het wederom tijd voor het inmiddels bekende Budo Ryu’s Gala Der Gevechtskunsten te Sittard. En net zoals de andere jaren was de Jin Jung Kwan Hapkido groep weer uitgenodigd voor het uitvoeren van een JJK hapkido demonstratie. Deze keer waren er geen teamleden van ander landen aanwezig en werd er  uitsluitend met een groep Nederlandse beoefenaren, specifieker, een groep uit de school Hwarang-Yangban uit Merkelbeek. Na een relatieve korte voorbereidings periode, werd donderdag 22 juni voor het eerst met de gehele groep samen geoefend. Zaterdagmorgen werd een en ander nog eens doorgenomen, en om 13:30 was de generale repetitie.

Daarna kort naar huis om nog wat te relaxen, en vervolgens aantreden voor het daadwerkelijke programma in de schouwburg in Sittard. Er was een grote variatie aan diverse gevechtskunsten aanwezig, en het publiek kreeg een menu aan demonstraties voorgeschoteld.

Om 19:11 begon de Jin Jung Kwan demo, en het ging prima, alle deelnemers gaven wederom voor de volle 100%! Het publiek gaf tijdens de demo al de nodige blijk van waardering!!

Achteraf kreeg deze demo wederom veel bijval en complimenten van alle kanten. Op facebook werden zeer positieve reacties gepost door conculega martial artist en vechtsporters maar ook van de organisatie kwam een compliment waar we trots op mogen zijn.  kortom  een demonstratie Jin Jung Kwan waardig!

Allen bedankt voor jullie inzet en bijdrage!

JIN JUNG!!!

Van links naar rechts: Henny Beurskens, Randy Bruls, Lorenzo Lejeune, Jane van Esdonk-Vincken, Edmond Dreessen, Tim Frijns en Mickey Beurskens.

 

Check onze facebook pagina voor alle foto’s : https://www.facebook.com/JJKNL/
Link naar het bericht: http://www.hwarang-yangban.com/…/jin-jung-kwan-demo-op-bud…/
Link naar Hwarang-Yangban: http://www.hwarang-yangban.com

 

Stage Korps Mariniers en Marine

Op donderdag 13 april werd er wederom een Jin Jun kwan Hapkido seminar gegeven aan het Korps Mariniers en de Vloot.
Er waren een aantal deelnemers sceptisch in het begin van de seminar. Al gauw werd deze twijfel weggehaald toen de doeltreffendheid van de Jin Jun Kwan Hapkido duidelijk werd. Een ander aantal deelnemers waren tijdens een van de afgelopen keren ook aanwezig. Deze waren destijds dermate enthousiast dat ze zich wederom hebben aangemeld voor deze seminar.
De seminar begon met een uitleg over wat het Jin Jun Kwan Hapkido inhoudt en wat het kan betekenen voor eenheden als het Korps Mariniers. Vervolgens kwam er een warming up waarbij de nadruk op de lage tappen lag. Hierna werden een aantal klemmen behandeld welke vervolgens verwerkt werden in aanval -en verdedigingstechnieken met verschillende wapens.
Als afsluiter werd er nog een kleine demo gegeven om te laten zien waartoe de Jin Jun Kwan Hapkido nog meer in staat is. Na afloop was men wederom zeer positief over de geleerde technieken.

Jin Jung Kwan stage Politie Rusland – Archangelsk

Vrijdag 21 april werd er door Henny Beurskens te Archangelsk een Jin Jing Kwan introductie seminar gehouden voor de Russische Politie (MVD). Er hadden zich 4 agenten opgegeven met allen een uitgebreide Martial Art achtergrond, van Kickboksen tot Sambo. Deze zouden de spits afbijten, en kijken of eea bruikbaar is voor hun dagelijks werk. Tevens was er een leidinggevende die foto’s en opnames verzorgde.
De les begon weer met oefenstof afgestemd op de behoeften van de politie. Deze mensen hadden vooral te maken met het bewaken van en transporteren van gevangenen. Belangrijk was dus weer in een noodsituatie te kunnen overmeesteren, controleren en afvoeren. Naarmate de les vorderde werden de agenten steeds enthousiaster.
Aan het einde was iedereen zeer enthousiast, en ze gaven aan dat ook voor de Russische Politie zeker een vervolg komt mbt Jin Jung Kwan. Voor wie geïnteresseerd is kan meer lezen op onderstaande link: [http://oficery29.ru/…/master-iz-gollandii-provyol-seminar-…/ Wederom een succesvolle stage en een geweldige ervaring!
Link naar het bericht: http://www.hwarang-yangban.com/…/jin-jung-kwan-stage-polit…/
Link naar Hwarang-Yangban: http://www.hwarang-yangban.com

Kup examens JJK school Merkelbeek /Oirsbeek Hwarang Yangban

Op zaterdag 17-1-2017 zijn er kup-examens gehouden in de gymzaal in Merkelbeek. Stichting HJJN feliciteerd alle deelnemers van dit examen omdat iedereen geslaagd is en kundig werd bevonden voor het halen van de volgende gradatie.  Net al bij de voorgaande examens was ook nu weer mooi en goed de structuur te zien die ontstaat na jarenlange training. Bij de kleuren zoals geel en geel-blauw word vooral de nadruk gelegd op de basis die nodig is om ook de technieken te kunnen uitvoeren bij de gradaties die in de buurt van de zwarte band komen. Ook word er veel aandacht besteed aan het doorzettingsvermogen van de deelnemers zowel fysiek als mentaal. De combinatie van dit alles maakt dat het Jin Jung Kwan een ultieme vorm is van zelfverdediging en de naam MARTIAL-ART oprecht eer aan doet. Al met al was het weer een mooi examen en mogen de deelnemers met een smile trots zijn op de behaalde prestatie, zoals zichtbaar is op onderstaande foto;

Geslaagden  kup examen 14-1-2017

.

 

vaarwel 2016 en welkom in  2017

Beste mensen, stichting HJJN wenst U allen een mooi, goed, overweldigend maar vooral een gezond 2017 toe. We gaan dit jaar weer goed van start met vol goede moet en proberen daarbij het succesvolle 2016 voorbij te streven.  Als we terug blikken op het afgelopen jaar zien we dat het Jin Jung Kwan in Nederland een sterke positie is aan het handhaven waarbij er diverse succesvolle stages zijn gehouden bij het Korps Mariniers (Royal Dutch Marines Corps). Het is zelfs zo dat er onder het vaandel van de school uit Merkelbeek een school is mogen starten bij de Van Braam Houckgeestkazerne te Doorn. Ook zijn er afgevaardigden mogen afreizen om bij te staan bij stages bij de 2e R.E.P. ( 2e regiment van het Franse Vreemdelingen legioen) Ook is de technisch verantwoordelijke van JJK-Nederland ( KJN Henny Beurskens) afgereisd naar Zwitserland om daar de Grenspolitie te mogen lesgeven. Tenslotte is er in december 2016 ook nog een delegatie naar Rusland afgereisd om daar stages te geven en te ondersteunen bij de JJK federatie.  Kortom al deze activiteiten staan ook weer op het programma voor 2017 en dit zal nog wel uitgebreid worden. Houd de website van HJJN/ van je eigen school/ en facebook in de gaten voor alle ontwikkelingen en foto’s. we wensen nogmaals iedereen een goed 2017 toe  JINJUNG!!!

jin-jung

Dan-examens 2016

De Nederlandse dan-examens dit jaar zijn gehouden in Merkelbeek op 5 november en in Lyon op 10 november. In Merkelbeek heeft Lorenzo Lejeune zijn 1e dan mogen behalen en Oscar Smeets zijn 2e dan. In Lyon heeft Bram Schillings zijn 1e dan mogen ontvangen waarmee het Nederlandse Jin Jung Kwan weer een mooi aantal dangraadhouders tot zijn stal mag toevoegen. Zoals altijd wordt er fysiek veel van de deelnemers geëist en worden er geen concessies gedaan betreffende de uitvoering van de technieken. En als er iemand een verantwoordelijke functie gaat bekleden wordt er zelfs een schepje bovenop gedaan om zo de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen. Zo heeft Sabum Nim Henny Beurskens deze titel na meer dan 20 jaar mogen inruilen voor Kwan Jang Nim door het behalen van de 5e dan Jin Jung Kwan.

Stichting HJJN feliciteerd alle geslaagden met het behalen van hun nieuwe graad.

dan-examen-kandidaten-2016

danexamen-bram

Kupgraad en dangraad stages te lyon 2016

In het weekend van 10 en 11 December vonden te Lyon de Internationale Kup- en Dangraden stages plaats onder leiding van GM Lee Chang Soo. JJK Nederland wist deze keer met een 9 tal leerlingen deel te nemen. Zeven van JJK Merkelbeek, en twee van JJK Doorn  (Korps Mariniers / Marine). Op zaterdag mochten de Dangraadhouders assisteren bij de Kupgraden training. Assisteren betekend gewoon keihard meetrainen. Zeker wat het trappen betreft wist TKJN van geen ophouden, en werd eenieder weer getriggerd om tot het uiterste te gaan. Uiteraard gevolgd door de Hosinsul trainingen. Zaterdag avond werd er samen Paella gegeten en wat bijgepraat. Zondag bij de Dangraden training van hetzelfde laken en pak, flink trappen, flink hard trainen, hosinsul en noem maar op….maar uiteindelijk toch weer alles veel te snel voorbij….. Dus opruimen, afscheid nemen en weer 750 km terug zelfs een van de mariniers  moest nog 180 km verder naar Doorn. De deelnemers hebben naar eigen zeggen allemaal een  top weekend gehad en weer veel geleerd te hebben. Wij zeggen : Lyon tot volgend jaar !!!

lyon-bram

Geslaagd evenementen weekend 5 & 6 november 2016:

Op zaterdag 5 november vond het jaarlijkse evenementen weekend plaats. Op zaterdagmorgen zijn de dan-examens afgenomen door TKJN Lee Chang Soo. Lorenzo Lejeune leerling van Henny Beurskens heeft zijn 1e dan mogen behalen en mag zich dan ook de jongste dangraadhouder binnen het JJK noemen. Oscar Smeets heeft aansluitend de 2e dan mogen ontvangen.  Meester Henny Beurskens heeft de vaardigheden van voor de 5e dan mogen tonen en daarmee ook deze meestergraad mogen behalen. De getoonde leerstof was zoals het zich behoort binnen een Martial Art van zeer hoog niveau. Stichting HJJN feliciteerd dan ook de geslaagden en wensen hen een goede voortzetting naar een volgende mijlpaal binnen het JIN JUNG KWAN.

JIN JUNG!!!

.henny-5e-dan

Zaterdagavond werden er tijdens de sponsoravond een tweetal demonstraties getoond waarvan een door de JJKids werd uitgevoerd en de ander door de volwassenen. Hierbij kwamen alle aspecten binnen het JJK aan bod en was er een mooie opbouw te zien van witte band tot aan de dangraad houders. Mooi is om te zien dat eenieder zijn of haar best heeft gedaan en dat er ook met trots gezegd mag worden dat beide demonstraties niet alleen mooi en goed zijn uitgevoerd maar dat ook de technieken effectief werden ingezet.Door mee te doen aan een activiteit zoals een demonstratie wordt je geprikkeld om het beste van jezelf te tonen waarbij de meesters je dan ook specifiek op de “kleine” punten kunnen wijzen waardoor je eigen niveau flink stijgt. Vandaar dat van leerlingen verwacht om mee te doen. De rest van de avond is gezellig verlopen en zijn de sponsoren even in het zonnetje gezet.

Op zondag 6 november was er ook weer het jaarlijkse seminar met Groot Meester Lee Chang S00.  Dit jaar is de stage die normaal in het voorjaar plaatsvind verplaatst naar het najaar door de omstandigheden die plaatsgevonden hebben in Frankrijk waar door het uitroepen van de noodtoestand het reizen met TKJN bemoeilijkt werd. Des al niet te min was deze stage wederom een groot succes en werden de deelnemers weer van goede en effectieve technieken voorzien.  Ook werd het uithoudingsvermogen en de conditie van de deelnemers flink op de proef gesteld tijden de ruim 4 uur durende stage.  Er waren in elk geval alleen maar lovende woorden van de deelnemers. Na de stage hebben de meesters tijdens een diner afscheid mogen nemen waarna zij terug zijn gebracht na het vliegveld om zo terug te keren naar Lyon.

tkjn-en-kjn-6-11-16

Stichting HJJN dankt het bestuur en haar leden voor alle inzet die telkens weer wordt vereist om de evenementen mogelijk te maken, wij danken ook de donateurs die een aantal activiteiten hebben uitgevoerd zoals het klaar maken van de ontvangsthal van de Henkhof en het ophalen en terugbrengen van deelnemers die per trein of per vliegtuig naar Nederland zijn toe gereisd. Ook de inzet van de deelnemers van de demonstraties die zich de tijd en moeite hebben genomen om dit tot een succes te brengen. Wij hopen op dezelfde inzet te kunnen rekenen bij het volgende evenement.

Let op : op 10 en 11 december is de eerst volgende seminars met GM Lee Chang Soo. Op zaterdag 10 december is dit voor de geup-graden en op zondag 11 december is dit voor de Dan-graad houders. Vanuit Nederland gaat een flinke delegatie in dat weekend naar Lyon om deel te nemen aan deze stage onder leiding van TKJN Lee Chang Soo. Indien je ook mee wilt gaan meld dit dan even Bij KJN Henny Beurskens.

Evenementen weekend 5 & 6 november 2016:

Dan examens 2016 en stage met TKJN Lee Chang Soo

 

Op zaterdag 5 november vinden de Dan-examens plaats die dit jaar weer afgenomen worden door TKJN Lee Chang Soo en KJN Raphael Couet. De examenkandidaten hebben zich zoals het behoort bij het JJK lang en goed voorbereid en een ding is zeker: de behaalde graad zal niet zonder slag of stoot worden afgegeven zodat de kwaliteit van de gradatie gewaarborgd blijft.

Het ’s avonds is ook weer de jaarlijkse sponsoravond waarbij alle sponsoren zijn uitgenodigd die het JJK een warm hart toedragen. Op deze avond worden de sponsoren even in het zonnetje gezet en kunnen zij genieten van een spectaculaire JJK-Hapkido demonstratie.Verder is er een mogelijkheid om TKJN Lee Chang Soo zelf te ontmoeten en is er een mogelijkheid tot netwerken tussen de sponsoren onderling.

Op zondag is er dan weer de jaarlijkse stage met Grand Master Lee Chang Soo waarbij zoals reeds bekend bij de deelnemers van de voorgaande stages er zeer zeer veel kennis kan worden opgedaan en het uithoudingsvermogen en de mindset zullen worden beproefd. Bekijk de agenda en houd onze facebookpagina in de gaten voor exacte data en tijden.

poster-2-16

Jaarlijkse stage met GM Raphael Couet

Op 18 Maart wordt de jaarlijkse stage met GM Raphael Couet gehouden in de dojang in het sportcomplex IN DE POLLACK te Oirsbeek. Vanwege de uitgeroepen noodtoestand in Frankrijk na de aanslagen is de jaarlijkse stage met GM Lee Chang Soo die normaal in het voorjaar in Nederland wordt gehouden uitgesteld tot in het najaar. De jaarlijkse stage met GM Raphael Couet vind normaal plaats in het weekend van het Gala der gevechtskunsten plaats, om toch het ritme erin te houden heeft de stichting GM Raphael Couet uitgenodigd om dit seminar naar het voorjaar te verplaatsen.

Deze twee stages zijn voor iedereen toegankelijk maar zoals het hoort dienen de JJK leden zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Nederland is nog steeds uitverkoren voor het geven van de stage met GM Lee Chang Soo, waarbij Oirsbeek onder de grote namen mag vallen als Barcelona en Parijs mede dankzij de inzet van de vrijwilligers om de trainingen heen als de deelnemers die het beste geven tijdens de stage.  Hiermee mogen we van geluk spreken dat GM Lee Chang Soo nog steeds bereid is om ons land tijdens zijn tour aan te doen. Vorig jaar is het aantal steden dat wordt aangedaan tijdens deze tour ernstig ingekrompen, maar Oirsbeek is er nog altijd bij !!! Bijkomend voordeel is dat de stichting dan ook de dan-examens kan organiseren tijdens zijn bezoek, en er niet door de kandidaten hoeft te worden afgereisd naar Parijs of Lyon hetgeen natuurlijk niet alleen een stuk prettiger is voor de kandidaat maar ook het financiële aspect blijft zo binnen de perken. Ook is het zo dat als zo’n dan-examen hier in Nederland gegeven kan worden je als kandidaat gemakkelijk je ouders/opa/oma/vriendje/vriendinnetje / enz. kunt meenemen om naar jou te komen kijken.

Beste leden, Jin Jung Kwan is niet zoals veel andere martial arts of vechtsporten gewoon een clubje waar je je bij aansluit. Er wordt hard getraind waarbij je trots mag of eerder moet zijn op de band die je hebt gehaald. Dit betekend ook dat er van je verwacht mag worden dat de gradatie dit je draagt aangeeft welke kennis en kwaliteit je bezit, en niet alleen binnen het Jin Jung Kwan maar ook als persoon  met je  instelling en houding  in het dagelijks leven. It’s A Way Of LIFE waarbij met name de houder van de hogere en zeer zeker de zwarte band er een committent moet zijn naar je martail art, school en medebeoefenaars. Dit betekend natuurlijk ook de deelname aan de stages. Indien je nog niet bent aangemeld reageer door een mail te sturen naar Henny Beurskens en we zien je op vrijdag 18 maart in Oirsbeek voor weer een onvergetelijk seminar.

JIN JUNG!!

Dia1

Royal Netherlands Marine Corps

Op 17 maart zijn we weer te gast bij het Royal Netherlands Marine Corps.  Grootmeester Rapahel Couet zal speciaal naar Nederland komen met twee van zijn leerlingen. Tezamen met leraren vanuit Nederland wordt er een programma gedoceerd dat speciaal is afgestemd op combat situaties waarbij er technieken aan bod komen die van levensbelang kunnen zijn tijdens gevaarlijke missies van deze speciale eenheden. Dankzij de ervaringen van Grootmeester Lee Chang Soo in het begeleiden van diverse gevechtseenheden zoals het leiden van de Koreaanse SWAT-teams net als een speciale eenheid van het Indonesische leger is er door de jaren een speciaal programma opgezet voor deze gevechtseenheden. Grootmeester Raphael Couet doceert dit ook al jaren bij een divisie van het Franse Vreemdelingen Legioen. AL met al een aardig C.V. waar we gerust trots op mogen zijn dat deze kennis verspreid wordt binnen onze organisatie. Hoe groot is de kans dat je dit niveau je eigen kan maken. Het ’s avonds geeft KJN Raphael Couet een speciale stage voor de JJK KIDS in Oirsbeek en vrijdag avond is er een stage voor alle leerlingen in Merkelbeek.

mariniers 18-03-16 martial arts training

—————————————————————————————————————————————–

START JIN JUNG KWAN HAPKIDO SEIZOEN

Het Jin Jung Kwan Hapkido seizoen 2016 is reeds van start gegaan.  We weten dat er een aantal kandidaten zijn voor de dan-examens (check de agenda voor de datums van de (proef) examens). Op de planning staat dat  GM Lee Chang Soo vergezeld van Gm Raphael Couet ons land weer aandoen met een bezoek waar wederom een seminar aan gekoppeld wordt. Zoals vorig jaar al aangegeven is het aantal locaties dat door Gm Lee Chang Soo wordt bezocht, sterk verminderd, dus we mogen trots zijn dat we ons tot deze groep mogen rekenen. Beide grootmeesters zijn telkens blij om door de Nederlandse in Jung Kwan familie ontvangen te worden, dit wordt natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de inzet van alle vrijwilligers, zowel in het bestuur van de stichting alsmede alle mensen die op komen draven voor de uitvoerende taken.Op de algemene info avond van dec j.l. heeft het bestuur van de stichting een en ander verduidelijkt betreffende de taken, evenementen, maar ook de financiën van het Bestuur. We mogen er dan ook wel van spreken dat de betrokkenheid groot is en dat het JIN JUNG KWAN leeft onder de aanwezigen . Zo is ook het wervingsseizoen weer gestart voor de sponsoren, om de kosten voor de seminars en stages zo laag mogelijk te houden is de stichting afhankelijk van sponsoren, zo kun ook jij als donateur je steentje bijdragen voor het vinden van deze sponsoren, de mogelijkheden hiervoor zijn door de secretaris via een mail verspreid, waarbij de verschillende sponsorpakketten zijn toegelicht ( zo  is het al mogelijk om vanaf 50 euro een sponsoring te doen ).Wel hebben we dit jaar voor een andere aanpak gekozen waarbij je 10 % van het binnengebrachte sponsor bedrag wordt gekort op de kosten van een ticket. Op deze manier hebben  donateurs die maar een of twee kleine sponsoren binnenbrengen ook al profijt bij hun acties, voorheen moest een totaalbedrag gehaald worden behaald voor het verkrijgen van een ticket, waarbij er sommigen geen baat hadden bij het door hun ingebrachte sponsor geld. Dus al vind je maar een sponsor, levert dit al korting op. Denk eraan dat zonder de sponsoren zijn de activiteiten  zoals de stages en seminars onbetaalbaar worden en in deze zijn we afhankelijk van jullie inzet.

Het Bestuur wenst eenieder een mooi, spectaculair maar ook vooral een sportief Hapkido jaar toe in 2016

JIN JUNG!!!!!!!

Royal Netherlands Marine Corps

Op 22-09-2015 is er voor de 2e keer een delegatie van het Nederlandse Jin Jung Kwan afgereisd naar de Royal Netherlands Marine Corps. Nadat vorige keer de van Ghent Kazerne in  Rotterdam werd bezocht waar het opleidingsinstituut van het Korps is gevestigd werd ditmaal de thuisbasis van de Mariniers aangedaan namelijk de Van Braam Houckgeest Kazerne te Doorn. Tot grote tevredenheid van onze federatie en de professionals van het Korps werd deze traditionele Jin Jung Kwan martial arts training tot een einde gebracht. Aan een selecte groep werden over en weer  kennis en techniek gedeeld zodat het programma op maat gevormd kon worden naar de eisen die een man2man combat situation stelt.

Stichting Jin Jung Kwan Nederland dankt dan ook de mensen die dit wederom hebben mogelijk gemaakt.

_DSC5750_02

—————————————————————————————————————————————–

GALA DER GEVECHTSKUNSTEN.

Op zaterdag  17 oktober vind voor de 4e keer het Gala der Gevechtskunsten plaats in Sittard, Net als vorig  jaar heeft Budo Ryu dit evenement georganiseerd in de Stadsschouwburg te Sittard .  Er wordt een groot scala aan vechtsporten en Martial Arts vertoond, zo zijn er o.a. demo’s van Nunchaku, Judo , Aikido, Taekwondo, Karate en Jiu-Jitsu. Het Jin Jun Kwan Hapkido wordt vertegenwoordigd door een internationaal Demoteam met leden uito.a.  Frankrijk , Zwitserland en Nederland natuurlijk. Dit alles onder de leiding van GM Raphael Couet.  Dit jaar wordt de avond weer afgesloten spectaculaire breektest demonstratie waarbij de combinatie van kracht, concentratie,  techniek, mindset en Ki zorgt voor de extreme krachtmetingen. Traditie getrouw is er weer een combinatie demonstratie team gevormd van de beste deelnemers uit het Nederlandse Jin Jung Kwan demoteam en het Taekwondo demoteam van Hwarang Yangban Merkelbeek waarbij de brokstukken en splinters weer in het rond zullen vliegen.Er zijn zelfs nieuwe elementen toegevoegd aan deze demo, zodat het een must is voor elke Martial Artist om dit mee te maken. Ben je nog niet in het bezit van kaarten voor het Gala der Gevechtskunsten ga dan snel naar http://www.budoryusports.nl

gala-der-gevechtskunsten-budo-ryu-2014-roelfotografie-11741

ZOMERVAKANTIE 2015

Stichting Jin Jung Kwan Nederland wenst al haar donateurs en participanten een heel fijne, mooie en zonnige maar vooral goede zomervakantie !!!!!

Rust maar goed uit zodat het nieuwe Hapkido seizoen  goed en vol energie kan worden gestart. In de previeuw kan worden gemeld dat er een stage gepland staat met GM Rapahel Couet in het najaar. Ook zullen we wederom met een Jin Jung Kwan  DEMO-TEAM deelnemen aan het GALA DER GEVECHTSKUNSTEN 2014 op 11 Oktober. Dit jaar wordt er  weer een internationaal DEMO-TEAM  samengesteld bestaande uit JJK-Hapkido meesters uit verschillende landen zodat er weer een spetterend spektakel kan worden neergezet zoals men inmiddels gewend is van het Jin Jung Kwan. Zorg ervoor dat je de technieken voor jezelf probeert te herhalen (al dan niet met een partner) zodat de zomerstop er niet voor zorgt dat een en ander in de vergetelheid raakt.

De stichting zorgt ook het komende seizoen weer voor dat het wederom bruisend wordt door de georganiseerde activiteiten, let wel dat dit niet mogelijk is zonder onze sponsoren en jullie als leden. Probeer dus zoveel mogelijk deel te nemen aan de activiteiten en stages !!!! Ook is alle hulp bij het organiseren en bij de uitvoering welkom. Indien je wilt helpen of iemand weet die zich wilt inzetten ( dit kunnen ook ouders of bekenden zijn) meld deze dan aan bij  het stichtingsbestuur.

Bekijk de website van de Jin Jung Kwan school waar je deelneemt of bij je in de buurt om te bekijken welke datums  de desbetreffende school hanteert als start en einde van de vakantie, dit kan verschillen per Jin Jung Kwan Hapkido school .

jjk no 5

JIN JUNG !!!!!

—————————————————————————————————————————————–

Kub examens SIttard / Oirsbeek / Merkelbeek

Vrijdag 10 juli werden de kub-examens voor Budo-Ryu afgenomen. Er waren een 6 tal deelnemers van Budo-Ryu aangevuld met 2 deelnemers van JJK Merkelbeek.

Zaterdag 11 juli werden de Jin Jung Kwan examens in Merkelbeek afgenomen. Een 16-tal leden namen deel en  trachten zo de volgende kubgraad te behalen. Onder een flink tempo werden  beide examens afgenomen, en dit vergde uiteraard weer veel van de kandidaten. Naast de hoge technische vaardigheden wordt op deze wijze  ook het uithoudings- en doorzettingsvermogen van de kandidaten getoetst. Er is een pad dat dient afgelegd te worden van het moment van aanvang (witte band) tot het moment waar de zwarte band behaald kan worden. Bij de Jin Jung Kwan betekend dit dat er van de leerlingen  vanaf de aanvang veel wordt verwacht betreffende de te leren technieken maar ook zeer zeker uithoudingsvermogen en conditioneel. Zoals inmiddels wel bekend is zijn de zwarte banden bij de dan- geen weggeefprijzen en wordt er heel erg veel gevraagd van de kandidaten. Maar haal je dan ook je zwarte band…… dan kun je ook oprecht zeggen dat je deze verdient hebt en niet gekregen !!!!!     Bij de Kub examens wordt dan ook gekeken of een kandidaat klaar is voor de volgende fase, waardoor er niet gesproken wordt over zakken voor een examen maar het zo kan zijn dat een leerling nog iets meer tijd nodig heeft voor het behalen van de volgende gradatie. Op deze wijze kan het pad naar de zwarte band dan mooi en geleidelijk aan omhoog worden afgelegd. Ieder heeft zijn eigen tijd nodig om dit pad te kunnen voltooien waarbij er op de steun en ervaring van de hogere banden en dangraadhouders gerekend kan worden. Er kan in elk geval vastgesteld worden dat iedereen in een stijgende lijn deze mooie martial art beoefend.

Zoals altijd bij de examens zijn er leden van de onze technische commissie aanwezig  en ook de dangraadhouders van de school tonen hun betrokkenheid.  Op deze wijze kunnen er door de technische commissie punten worden aangescherpt om de kwaliteit op een zo hoog mogelijk level te kunnen houden. Zo kan het zomaar zijn dat deze commissie de leraren instructie gaat geven om sommige delen van de lesstof beter aan het bod te laten komen tijdens de lessen om zo het niveau op een schematisch peil te kunnen brengen.

Stichting HJJN feliciteerd met trots de geslaagden

groep.jpg1

 geslaagden  Budo Ryu SIttard

groep

geslaagden Merkelbeek en Oirsbeek

—————————————————————————————————————————————–

Master Cource jin jun kwan Hapkido 2015

group

—————————————————————————————————————————————–

Master Cource jin jun kwan Hapkido 2015

Op dit moment wordt in Korea bij GM Lee de Master Cource gevolgd door een groot aantal leden van het Jin Jung Kwan. Er zijn een groot aantal Europese dangraad houders afgereisd naar Korea. Vanuit Nederland heeft Henny Beurskens  (technisch verantwoordijk in NL) zich de moeite genomen om het Nederlands Jin Jung Kwan Hapkido te vertegenwoordigen door zich bij deze groep te voegen. Voor zover bekend is de uitvoering weer op zijn Jin Jung Kwan’s  hetgeen betekend dat er ontzettend hard getraind wordt en er weer heel erg veel lesstof word aangewend.

Verdere info zal volgen als Henny Beurskens weer terug is.

group outside

11535862_411949868988490_6253754847389231254_n

—————————————————————————————————————————————–

Bezoek Grootmeester Lee Chang Soo groot succes.

In het weekend van 21 en 22 Maart waren Grootmeester Lee Cang Soo 9e dan en Grootmeester Raphael Couet wederom in Oirsbeek om het jaarlijkse Nederlandse seminar te doen en de dan-examens af te nemen. Alle 4 de deelnemers op het dan-examen zijn geslaagd en er is door alle deelnemers een mooi examen ten toon gesteld. Zoals gewoon is binnen de Jin Jung Kwan wordt er niet met de banden “gestrooid” en zijn de verkregen gradaties dan ook zuur verdient !!!!! Stichting Jin Jung Kwan feliciteerd:

Milan Smeets met het behalen van de 1e dan Jin Jung Kwan

Astrid Janssen met het behalen van de 1e dan Jin Jung Kwan

Jane van Esdonk met het behalen van e 1e dan Jin Jung Kwan

Marvin Von den Hoff met het behalen van de 2e dan Jin Jung Kwan

geslaagden

 

Ook de seminar die gegeven werd onder leiding van GM Lee Chang Soo was een groot succes. Er waren deelnemers van meerdere disciplines aanwezig die ook hun beste beentje hebben voor gezet. De aanvang was weer als vanouds keihard en heel intensief, met name de warming up en het trappen dat overigens nog even op het einde van de seminar nog eens even werd ingevoegd zodat alle deelnemers achteraf er weer weet van hadden hoe je een echte Martial Art moet beoefenen.

Stichting Jin Jung Kwan Nederland dankt iedereen die het mede mogelijk hebben gemaakt om dit te realiseren.  We hebben met zijn allen een mooi weekend kunnen creëren waar menigeen met trots op terug mag kijken.Ook willen wij nogmaals aanhalen dat de sponsoren hier een hele grote rol in betekenen, dus draag ook hen een warm hart toe en geef ze de promotie en bekendheid naar je eigen omgeving die ze verdienen.

We mogen ook van de grootmeesters melden dat zij zeer tevreden zijn met de gang van zaken en dan ook met name hoe iedereen zijn best doet en zich in heeft gezet !!!!!

JIN JUNG !!!!!

Jaarlijkse   open internationaal  Jin Jung Kwan Hapkido Seminar 2015

Gm Lee Chang Soo  & Gm Raphael Couet

Op zondag 22 maart zal in de dojang in Oirsbeek weer de jaarlijkse Stage met Gm Lee Chang Soo en gm Raphael Couet worden gehouden. Nederland is ook dit jaar weer uitverkoren voor een van de Stages van de Grootmeester. Zoals we gewend zijn bij het Jin Jung Kwan zal er weer keihard moeten worden getraind en zullen de technieken weer overduidelijk worden uitgelegd en aangeleerd.  Het aantal plaatsen van de stages in de Europeshe tour van Gm Lee is terug gebracht naar 4, en Nederland mag zich gelukkig prijzen dat wij een van deze 4 locaties mogen zijn om deze te organiseren.  De andere locaties zijn Lyon, Porto en Barcelona. Indien de stage in Nederland niet zou worden gehouden zijn dat de plaatsen waar je naartoe zou moeten voor de stage of voor het dan-examen met de grootmeester………. Dus neem geen risico en grijp deze kans met beide handen aan !!!!!!! Datum  22-3-2015   /  locatie  : DOJANG OIRSBEEK / sportcomplex IN DE POLLACK   /  tijd : zaal open om 09.00 / inschrijving om 9.30 / aanvang stage 10.00 uur

Op zaterdag 21 maart zijn de  Nederlandse dangraad – examens , tevens ook in de Dojang in Oirsbeek. Het is toegestaan om dit te bezichtigen, maar de familie en vrienden van de examenkandidaten hebben voorrang. Ben je hier in geïnteresseerd, kom dan gerust een kijkje nemen op deze dag ( zie agenda voor tijden)  Jin Jung Kwan Hapkido Nederland wenst dan de examenkandidaten en natuurlijk ook hun partners veel succes !!!!!

Nogmaals maak deze unieke stage mee en dan zien we jullie graag terug op het Seminar op 22 maart. JIN JUNG!!!!!

poster 2015

—————————————————————————————————————————————–

Jin Jung Kwan Hapkido geup examens Hwarang Yangban Merkelbeek

Op zaterdag 17 januari vonden in de Henkhof te Merkelbeek wederom de halfjaarlijkse  geup examens plaats voor Hwarang Yangban. Er waren 16 deelnemers die zich allen goed hadden voorbereid. Dit was ook duidelijk te zien bij het examen, alle onderdelen werden vlot uitgevoerd. Trappen en stoten waren zeer goed, evenals de basis van het valbreken. Vervolgens  kwamen de zelfverdedigingstechnieken  aan de beurt  waarbij het technieken worden toegepast zoals traptechnieken en slachtechnoeken, maar ook het aanzetten van klemmen en of het werpen van de tegenstander. Dit tegen diverse soorten van aanvallen. Alles werd prima uitgevoerd. Geëindigd werd met het traptechnieken tegen de kussens en de breektesten. De kandidaten voor bruine band en hoger worden door het uitvoeren van de breektesten al langzaam voorbereid op de dan- examens waar deze ook gevraagd kunnen worden. Alle kandidaten zijn geslaagd en ook nu was er weer duidelijk een verhoging van het niveau zichtbaar zodat het ook voor de toeschouwers weer een lust voor het oog was. Dit geeft op zijn beurt ook weer aan dat het goed en hard trainen van de hapkidoka’s zijn vruchten af werpt.

Stichting Jin Jung Kwan Nederland feliciteert alle examen kandidaten met het behalen van de nieuwe gradatie.

JJK-examen-17-1-2015-3

—————————————————————————————————————————————–

START JIN JUNG KWAN HAPKIDO SEIZOEN

Het Jin Jung Kwan Hapkido seizoen 2015 is reeds van start gegaan.  We kunnen nu al zeggen dat er een aantal kandidaten zijn voor de dan-examens (check de agenda voor de datums van de (proef) examens). Ook is al bekend dat GM Lee Chang Soo ons land weer aandoet met een bezoek waar wederom een seminar aan gekoppeld wordt. Hier zal ook Gm Raphael Couet bij aanwezig zijn zoals we gewend zijn. Het aantal locaties dat door Gm Lee Chang Soo wordt bezocht is sterk verminderd, dus we mogen trots zijn dat we ons tot deze groep mogen rekenen. Beide grootmeesters zijn telkens blij om door de Nederlandse in Jung Kwan familie ontvangen te worden, dit wordt natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de inzet van alle vrijwilligers, zowel in het bestuur van de stichting alsmede alle mensen die op komen draven voor de uitvoerende taken, let wel : Samenwerking daar kom je niet onderuit!!!!!!!  Op de algemene info avond van 9 dec j.l. heeft het bestuur van de stichting een en ander verduidelijkt betreffende de taken , maar ook de financiën van het Bestuur. Een groot aantal van de “vaste”betrokkenen was aanwezig en heeft daar dan ook aangegeven om mee de handen uit de mouwen te steken, zo zijn er commissies opgericht die de uitvoering gaan doen van de taken die door het bestuur worden opgesteld. Het Bestuur dankt langs deze weg dan ook al de mensen die hebben aangegeven zich op dit vlak in te zetten. We mogen er dan ook wel van spreken dat de betrokkenheid groot is en dat het JIN JUNG KWAN leeft onder de donateurs. Zo is ook het wervingsseizoen weer gestart voor de sponsoren, om de kosten voor de seminars en stages zo laag mogelijk te houden is de stichting afhankelijk van sponsoren, zo kun ook jij als donateur je steentje bijdragen voor het vinden van deze sponsoren, de mogelijkheden hiervoor zijn door de secretaris via een mail verspreid, waarbij de verschillende sponsorpakketten zijn toegelicht ( zo  is het al mogelijk om vanaf 50 euro een sponsoring te doen )  ook wordt hier vermeld vanaf welk sponsor bedrag dat wordt vergaard er een ticket beschikbaar wordt gesteld voor de betrokkene donateur.

Verder kunnen we nog melden dat er weer een geselecteerd Demoteam wordt gevormd  voor de Jin Jung Kwan Hapkido demo alsmede voor de breektest demo op het Budo Ryu’s GALA DER GEVECHTSKUNSTEN ,  waar wij al enige jaren trots mogen zeggen dat de show dankzij het JJK “gestolen “wordt.

Het Bestuur wenst eenieder een mooi, spectaculair maar ook vooral een sportief Hapkido jaar toe in 2015

JIN JUNG!!!!!!!

son mok koki

—————————————————————————————————————————————–

Nieuwe promotiefilm Jin Jung Kwan Hapkido released !!!

Deze week is het laatste nieuwe Jin Jung Kwan Hapkido Promotiefilmpje uit gebracht. Op deze film is een kleine greep van alle  dangraadhouders  van het Jin Jung Kwan Hapkido te zien. Zo worden er diverse technieken geshowed  uit het Jin Jung Kwan programma, vanaf de 1e dan. Hier is ook weer zichtbaar dat de technieken doeltreffend, uitvoer -en toepasbaar zijn volgens de NO-NONSENSE methode. Bekijk het filmpje door de volgende link te gebruiken of klik op het facebook icoontje en kom op onze FB pagina terecht waar nog meer beeldmateriaal te vinden is.

—————————————————————————————————————————————–

ALGEMENE INFO AVOND ( 9 december)

Op 9 december wordt een algemene infoavond  gehouden voor alle beoefenaars  van het Jin Jung Kwan Hapkido in Nederland. Tevens zijn ook de ouders en/of verzorgers van de jeugdige donateurs  welkom . De avond zal plaatsvinden in de kantine van  gemeenschapshuis de Henkhof gelegen aan de Clemensweg 1 te Merkelbeek vanaf 19.30 uur. Het doel van deze avond is om alle betrokkenen te voorzien van informatie op welke wijze  wij als stichting te werk gaan. Zo zal er duidelijkheid worden gegeven over wat er allemaal gedaan wordt van de donateursgelden en o.a. welke activiteiten er op het programma staan voor het komend jaar met de daarbij behorende kosten en inspanningen.Het bestuur van de stichting wilt op deze wijze zo transparant mogelijk werken zodat de donateurs ook een goed gevoel kunnen blijven houden bij deze organisatie .

De Hapkido les in Merkelbeek komt hierdoor te vervallen zodat iedereen ook daadwerkelijk aanwezig kan zijn hierbij. Indien U toch verhinderd bent op deze dag kunt U zich afmelden bij onze secretaris Chanine Peters per e-mail  (chanine_peters@hotmail.com)  zoals ook reeds vermeld is in de uitnodiging die naar alle betrokkenen is rondgestuurd.  Graag begroeten wij dan ook alle donateurs op deze informatie avond.

Met vriendelijke groet , Stichting HJJN.

JIN JUNG !!!!

—————————————————————————————————————————————–

KONINKLIJK KORPS MARINIERS  GOES JIN JUNG KWAN

Op woensdag 26 september j.l.   was een delegatie van het Jin Jung Kwan uitgenodigd  bij het Nederlands Koninklijk Korps Mariniers.Dit geheel vond plaats bij de van Ghent Kazerne in  Rotterdam ( opleidingscentrum van het Korps Mariniers).  De insteek van de dag was om de deelnemers van defentie, en dan met name de speciale eenheden te laten kennis maken met one2one combatsituations. Dit geheel werd ,zoals inmiddels bekend is bij onze mooie federatie,  direct door het nederlandse JJK onder leiding van Kjn Raphael Couet  op poten gezet waarbij er een internationaal instructeurs team werd gevormd om zo de meer dan 200 man tellende groep te kunnen voorzien van de benodigde know how.  Er is een greep gehaald uit het Jin Jung Kwan Hapkido programma dat aangepast is voor deze doelgroep. Er zijn specifieke technieken naar voren gebracht gericht op operationele omstandigheden van de speciale eenheden. Zo werd er o.a. gevraagd voor het onder controle krijgen van een opponent en dan ook nog eens in kleine ruimtes waarbij het gebruik van een wapen dan niet de juiste implementatie is, of zelfs een situatie waar een wapen niet (meer) aan de orde is. Het seminar werd zowel door de participanten als ook door de instructeurszeer van de opleiding als zeer positief maar ook als goed toepasbaar ervaren.  Onze dank gaat uit naar de organisatie van defensie in dezen net als de Grootmeester en de instructeurs die toch ook weer een en ander hebben moeten verzetten die  deze dag  tot een groot succes hebben weten  te brengen. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor meer beeldmateriaal.

.

group

Gm Raphael Couet / JJK Instructors / participants

—————————————————————————————————————————————–

Stage voor alle JJK leden 27-11-2014

Op Dinsdag was er voor alle leden van het Jin Jung Kwan Hapkido een gratis  stage onder leiding van Grootmeester Raphael Couet in de gymzaal van de Henkhof te Merkelbeek. Er waren veel leerlingen van de Jin Jung Kwan scholen uit Merkelbeek , Geleen , Oirsbeek en Sittard aanwezig zodat de gymzaal goed gevuld was. Er werd ,zoals het gewoon is binnen het Jin Jung Kwan, weer heel hard getraind en het commitment van de leerlingen werd heel duidelijk zicht en voelbaar.  Dit zijn de momenten waar duidelijk wordt dat de toewijding en de goede inzet tot hoge resultaten gaat leiden. Wij danken KJN Raphael Couet , en daarmee dan ook indirect de meegekomen meesters voor het verzorgen en begeleiden van deze ingelaste stage.

 

 

10599668_681158878670302_4631084402204162341_n

deelnemers stage 28-11-2014

 

—————————————————————————————————————————————–

 

GALA DER GEVECHTSKUNSTEN 2014

Zaterdag 11 oktober heeft in de totaal vernieuwde stadsschouwburg te Sittard voor de derde maal het Gala der gevechtskunsten plaatsgevonden. Tussen het aanbod van alle Martial Arts mocht onze federatie ook weer laten zien wat zij in huis heeft.  In goed overleg is een internationaal demoteam samengesteld waarbij  mensen van o.a. Frankrijk, Spanje en Zwitserland speciaal hiervoor de reis naar het zuidelijke Nederland hebben willen maken. Het gevolg was dan ook dat er een demonstratie werd vertoond waar door iedereen in de foyer vol enthousiasme over werd gesproken. En dan te bedenken dat dit demoteam pas op dezelfde dag het ’s morgens is samengesteld  en de hele show  binnen een paar uurtjes werd ingestudeerd. Chapeau voor deze mannen die klaarblijkelijk de kennis en kunde hiervoor  in huis hebben.  De afsluiting van de avond word al vanaf de eerste editie gedaan door een speciaal demoteam dat elk jaar samengesteld wordt uit een combinatie van de leden van het Nederlandse JJK-demoteam en van de Taekwondo groep van Hwarang Yangban te Merkelbeek.  Dit jaar werden er diverse attributen toegevoegd als breekmateriaal zodat de show weer naar een hoger level werd getild. Al met al was het een geweldig Gala voor de JJk-family dat heeft geresulteerd in een flink aantal filmpjes en foto’s op sociale media  maar ook L1 heeft reportage gedaan en  lokale kranten ,waaronder Het Limburgs Dagblad, hebben hun licht laten schijnen op het gala. Bekijk onze FB pagina voor beeldmateriaal hiervan, een en ander zal de komende tijd nog worden aangevuld.

kevin

—————————————————————————————————————————————–

stage GM Raphael Couet.

A.s. zondag (12 oktober) wordt er weer een internationale stage georganiseerd door Stichting Jun Jung Kwan Hapkido Nederland.

De stage zal worden geleid door GM Raphael Couet en zal een internationaal karakter hebben. Mede omdat de dag van tevoren de Jin Jung  Kwan Hapkido demonstratie wordt verzorgt door JJK meesters uit diverse landen op het Budo Ryu GALA DER GEVECHTSKUNSTEN.  Binnen de Jin Jung Kwan Familie is het traditie dat de onderlinge scholen en beoefenaars elkaar helpen en ondersteunen, zo werd er dan ook geen moment getwijfeld door de “familie leden” om een internationaal demo-team te vormen om zo een geweldige demonstratie op poten te zetten voor het gala. Natuurlijk nemen deze mensen ook deel aan de stage op zondag. Voor U natuurlijk een must om dit te kunnen meemaken.

Inschrijven kan nog op de dag zelf ter plaatse vanaf 09.00 uur. Om 9.30 zal de stage aanvangen en deze zal duren tot ongeveer 14.30 uur.

voor meer informatie stuur een mail naar onze secretaris Chanine Peters  : chanine_peters@hotmail.com.

Tot zondag >>>>>>>> JIN JUNG !!!!!

—————————————————————————————————————————————–

GALA DER GEVECHTSKUNSTEN.

A.s. zaterdag  11 oktober vind voor de 3e keer het Gala der Gevechtskunsten plaats in Sittard, Dit jaar heeft Budo Ryu groot uitgepakt en is wordt dit mooie Martial Arts event gehouden in de Stadsschouwburg.  Er wordt een groot scala aan vechtsporten en Martial Arts vertoond, zo zijn er o.a. demo’s van Nunchaku, Judo , Aikido, Taekwondo, Karate en Jiu-Jitsu. Ook is er de groep “The Four Horsemen ”  aanwezig die de avond zullen openen. Het Jin Jun Kwan Hapkido wordt vertegenwoordigd door een internationaal Demoteam met leden uit Spanje, Frankrijk , Zwitserland en uit Nederland natuurlijk. Dit alles onder de leiding van GM Raphael Couet.  Dit jaar wordt de avond natuurlijk weer afgesloten met weer een geheel nieuwe spectaculaire breektest demonstratie waarbij de combinatie van kracht, concentratie,  techniek, mindset en Ki zorgt voor de extreme krachtmetingen. Traditie getrouw is er weer een combinatie demonstratie team gevormd van de beste deelnemers uit het Nederlandse Jin Jung Kwan demoteam en het Taekwondo demoteam van Hwarang Yangban Merkelbeek waarbij de brokstukken en splinters weer in het rond zullen vliegen.Er zijn zelfs nieuwe elementen toegevoegd aan deze demo, zodat het een must is voor elke Martial Artist om dit mee te maken. Ben je nog niet in het bezit van kaarten voor het Gala der Gevechtskunsten ga dan snel naar http://www.budoryusports.nl/heb-jij-je-kaarten-al-gala-der-gevechtskunsten-2014-mis-het-niet/   en mis het niet.

1-2-14 fitland JJk 25

—————————————————————————————————————————————–

start Jin Jung Kwan KIDS in Oirsbeek

Vanaf 5 September wordt er in sportaccommodatie  IN DE POLLACK te Oirsbeek speciaal voor kinderen het Jin Jung Kwan KIDS HAPKIDO gedoceerd. De lessen zijn op een dusdanige wijze opgebouwd dat ook de allerkleinsten op de juiste wijze kunnen worden begeleidt. Zo is er veel meer tijd om de details precies te kunnen verwoorden naar de kinderen. Ook worden de lessen op een speelsere manier uitgevoerd zodat het “fun”gehalte voor de kinderen niet aan de aandacht ontsnapt. Wel zal er zoals bij het Jin Jung Kwan bekend is gestreefd worden naar een fysiek goede training waarbij de technieken op de juiste wijze dienen te worden uitgevoerd, om zo de elementen zoals zelfverdediging, respect en adequaat handelen toch ook al bij de kinderen  op een behoorlijk niveau aan te leren, zodat deze in de praktijk al snel toepasbaar kunnen zijn.

Kom eens kijken , of doe een gratis proefles op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur of op zagerdag ochtend van 09.00 uur tot 10.00 uur in : IN DE POLLACK te Oirsbeek, en ondervind hoe leuk het leren van een Martial Art kan zijn. Voor jongens en meisjes van 6 jaar.

jjk kids afbeelding no2

—————————————————————————————————————————————–

Start Jin Jung Kwan Hapkido seizoen

Zo,  de vakantie zit er alweer op en de lessen zijn inmiddels gestart of zullen starten in de komende week bij de Jin Jung Kwan Hapkido scholen in Nederland.  Een van de elementen waar het JIn Jung Kwan bekend om staat is dat er volledige inzet dient te worden getoond waarbij een hoge mate van  commitment een vereiste is.  Zo zal de lat ook weer hoog worden gelegd voor de aankomende demo’s en zullen de kandidaten voor het  DAN-EXAMEN in 2015  nu al volledige focus op dit vlak moeten ontwikkelen. Zoals we weten worden er in  het Jin Jung Kwan geen banden “weggegeven” dat dan ook gelijk weer aangeeft dat de graad die op dat moment in het bezit is dan ook echt verdient zal zijn. Ben je een Dan-examen kandidaat zorg dan dat je je goed voorbereid met je partner, je op de hoogte stelt van de eisen die dienen voor het (proef) Dan-examen ( en dat je  hier natuurlijk ook aan kan voldoen) ,  ga vooral met  veel plezier aan de slag om deze felbegeerde dan graad te halen. Maak hierbij ook gebruik van de middelen die worden aangereikt zoal de trainingen die speciaal voor de dan-graad houders worden gehouden.  Het proef DAN-examen zal op 8 februari 2015 worden gehouden, vooralsnog staat dit gepland in de Dojang in Oirsbeek (sportcomplex In De Pollack).

Voor alle andere JJK-Hapkidoka’s  een intensief en mooi HAPKIDO-seizoen toegewenst.

JIN JUNG!!!!!

black belt

—————————————————————————————————————————————–

ZOMERVAKANTIE 2014

Stichting Jin Jung Kwan Nederland wenst al haar donateurs en participanten een heel fijne, mooie en zonnige maar vooral goede zomervakantie !!!!!

Rust maar goed uit zodat het nieuwe Hapkido seizoen  goed en vol energie kan worden gestart. In de previeuw kan worden gemeld dat er een stage gepland staat met GM Rapahel Couet in het najaar. Ook zullen we wee met een Jin Jung Kwan  DEMO-TEAM deelnemen aan het GALA DER GEVECHTSKUNSTEN 2014 op 11 Oktober. Dit jaar wordt er een internationaal DEMO-TEAM  samengesteld bestaande uit JJK-Hapkido meesters uit verschillende landen zodat er weer een spetterend spektakel kan worden neergezet zoals men inmiddels gewend is van het Jin Jung Kwan. Ook zullen we weer als afsluiter dienen met een gemengd Demoteam van Jin Jung Kwan Hapkidoka’s uit Nederland aangevuld met een selectie Tae-kwondoka’s van Martial Arts school Hwarang Yangban uit Merkelbeek.

Bekijk de website van de Jin Jung Kwan school waar je deelneemt of bij je in de buurt om te bekijken welke datums  de desbetreffende school hanteert als start en einde van de vakantie, dit kan verschillen per Jin Jung Kwan Hapkido school .

JIN JUNG !!!!!

kawi pal chagui tahiti

—————————————————————————————————————————————–

Jin Jung Kwan Kup- Examens in Merkelbeek

Op Zaterdag 28 Juni 2014 werden in Merkelbeek de Kup- Examens afgenomen voor Jin Jung Kwan Hapkido school Hwarang Yangban te Merkelbeek. Zoals het betaamd bij het Jin Jung Kwan Hapkido werd de lat weer zeer hoog gelegd voor de kandidaten.  Voor de toeschouwers werd een mooi examen tentoongesteld waar duidelijk de stijgende lijn te zien was die een leerling moet ondergaan van de witte naar de zwarte band.  Mede hierdoor dienen de studenten niet alleen de technieken in een bepaalde volgorde en serie te kennen en kunnen , maar ook de fysieke uitvoering en mindset dienen evenredig mee te groeien waardoor dit totaalconcept gevormd wordt tot een  zeer effectieve Martial art. Dit heeft tot gevolg dat niet iedereen de gewenste graad nu  heeft kunnen behalen en even door mag ” groeien ” tot het volgende examen in Januari. Alleen op deze wijze kunnen de leerlingen opgroeien tot een gewaardeerd Martial Artisit waarbij  de begeerde  zwarte band dan uiteindelijk  ook  de waarde kan vertolken van  kennis en kunde in deze mooie discipline.

Hapkido Jun Jung Kwan Nederland feliciteerd alle geslaagde kandidaten.

groepsfoto 1

De Examen kandidaten

—————————————————————————————————————————————–

1e Jin Jung Kwan Kup – Examens bij Budo Ryu  Sittard

Afgelopen vrijdag  27 juni werden voor de eerste maal de Jin Jung Kwan Hapkido kupexamens afgenomen is Sittard bij Budo Ryu.  De vier  examen kandidaten van de amper een jaar geleden geopende Jin Jung Kwan HAPKIDO Dojang wisten  allemaal de gele band te behalen door het afleggen van een goed examen.

De examens werden afgenomen door Mickey Beurskens (3e Dan) en TIm Frijns (2e Dan)

v      IMG-20140629-WA0002

Hapkido Jun Jung Kwan Nederland feliciteerd alle geslaagde kandidaten.

—————————————————————————————————————————————–

sponsoring Rabobank

Mede door de bijdragen van onze sponsoren zijn de activiteiten mogelijk die door de stichting worden georganiseerd.

Wij danken onze donateurs voor het vergaren van deze sponsoren, let wel : des te meer sponsor geld er binnen komt des te beter dit uitpakt voor de bijdrages die moeten worden gevraagd bij activiteiten en evenementen.

Sponsoren kan op verschillende manieren zo heeft de Rabobank  ervoor gekozen om alle bankverkeer die de stichting moet doen volledig te sponsoren waardoor wij als stichting weer fors kunnen besparen op deze uitgaven.

Probeer je steentje bij te dragen en kijk om je heen of er niet een bekende of familie lid is welke genegen is om hier in mee te doen.

Wij danken de Rabobank voor deze ondersteunende actie

sponsor34

—————————————————————————————————————————————–

JIN JUNG KWAN Netherlands thanks TKJN LEE CHANG SOO & GM RAPHAEL COUET for supervising the exams  and creating an amazing seminar.

DSC05465

—————————————————————————————————————————————–

Deelnemers seminar met GM Lee Chang Soo    6/4/2014

DSC05248

Bezoek van TKJN Lee Chang Soo groot succes 

Afgelopen weekend heeft TKJN Lee Chang Soo vergezeld door GM Raphael Couet en Kevin Joutz een bezoek gebracht aan Nederland.

Op zaterdag 5 april zijn de DAN- Examens afgenomen door de Grootmeesters in de dojang van het sportcomplex in de Pollack te Oirsbeek. Zoals bekend bij het Jin Jung Kwan Hapkido wordt de lat zeer hoog gelegd voor het behalen van de gradaties. Zo was afgelopen zaterdag ook het geval en is er menig zweetdruppeltje weggeveegd door de examenkandidaten om dit te bewerkstelligen.

De volgende leerlingen zijn geslaagd voor de bijbehorende gradatie :

Kevin Von Den Hoff  geslaagd voor 1e dan     tevens hiermee de jongste dan-graad houder van Europa

DSC05050

Tim Caris                             geslaagd voor 1e dan

DSC05046

Roger Von Den Hoff           geslaagd voor 2e dan

DSC05057

Tim Frijns                           geslaagd voor 2e dan

DSC05071

Edmond Dreessen              geslaagd voor 2e dan

DSC05062

Mickey Beurskens              geslaagd voor 3e dan    tevens de primeur: jongste Meester titel in Europa

DSC05078

De examenkandidaten  met de partners

DSC05095

Stichting HJJN feliciteert  alle geslaagden met het behalen van hun DAN- graad.

—————————————————————————————————————————————–

Seminar o.l.v. TKWN Lee Chang Soo & GM Raphael Couet

Op zondag 6-4-2014 de dag na het DAN-examen was er een seminar georganiseerd waarbij er door beide grootmeesters weer ontzettend veel leerstof werd overgedragen op het groot aantal deelnemers. Er is een delegatie vanuit zweden afgekomen en zelfs de vertegenwoordigende voor het JJK-Hapkido in Rusland had de moeite genomen om af te reizen naar Nederland en deel te nemen aan de stage. De sfeer was geweldig en het typische JJK familie gevoel zorgde al snel voor een perfecte  ambiance waardoor iedereen de stage tot een goed einde heeft weten te brengen.

Langs de kant heeft menig toeschouwer met open mond van verbazing niet alleen de deelnemers gade geslagen, maar ook de kunsten van de Grootmeesters werden bijna vol ongeloof bekeken.  Het geheel werd afgesloten met een dankwoord naar de beide Grootmeesters waarna een geschenk in de vorm van een plaquette werd overhandigd.

Iedereen was vol lof over de seminar en we kunnen de volgende keer dan ook weer er vanuit gaan dat deze ook weer druk bezocht zal worden.

Stichting HJJN wilt iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft om het afgelopen weekend mogelijk te maken , zo wordt de  hulp van onze sponsoren zeer gewaardeerd maar ook de inzet van diverse vrijwilligers  is nodig geweest om  een en ander in goede banen te kunnen leiden.

Houd onze Facebook Pagina de komende tijd in de gaten  voor diverse foto’s van dit evenement.

—————————————————————————————————————————————–

tour gm lee 2014

PROGRAMMA BEZOEK TKJN Lee Chang Soo

Dit voorjaar  bezoekt  Grootmeester Lee Chang Soo tijdens zijn Europese tour ook Nederland. Dit zal gebeuren van vrijdag 4 april t/m zondag 6 april 2014. Tijdens zijn verblijf zal Grootmeester Lee Chang Soo  zullen er een aantal evenementen worden georganiseerd onder zijn leiding. Hieronder volgt het programma.

Woensdag 2 april:

Opnames  bij TV- LIMBURG.

Er zal een interview plaats vinden door Maurice Graef van het programma Sport Arena, een en ander zal worden ondersteund door demonstraties of beelmateriaal van GM Lee Chang Soo en GM Raphael Couet.

 

Zaterdag 5 april 2014

Vanaf 11.00 uur starten de Danexamens in de dojang van sportaccommodatie In De Pollack te Oirsbeek.

Voor de eerste keer in Nederland en persoonlijk afgenomen door Grootmeester Lee Chang Soo.

Vanwege te weinige ruimte voor toeschouwers krijgen familieleden van de examenkandidaten voorrang om hierbij aanwezig te zijn.

Vervolgens zal vanaf 18.00 uur  een demonstratie worden gegeven door verschillende Martial Arts, zoals Nunchaku, Judo, Taekwondo en Jin Jung Kwan Hapkido. Deze laatste zal worden verzorgd door Grootmeester Lee Chang Soo en Raphael Couet. Deze demonstratie wordt georganiseerd voor de sponsoren van onze stichting en iedereen die geïnteresseerd is om te komen kijken. Ook dit vindt plaats in sportaccommodatie In De Pollack, maar dan in de grote zaal van de sporthal.

 

Zondag 6 april 2014

Zondagmorgen zal vanaf 9.00 uur de registratie voor het seminar plaatsvinden en de mogelijkheid om foto’s te nemen. Om 9.30 uur zal het seminar onder leiding van Grootmeester Lee Chang Soo van start gaan. Iedereen is van harte welkom om aan deze unieke kans deel te nemen. Niet alleen om een seminar van Grootmeester Lee Chang Soo bij te wonen maar ook de kans om met leden van andere scholen uit zowel binnen- als buitenland samen te trainen en met verschillende soorten banden.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen en/of te komen kijken.

 

European tour 2014 GM Lee Chang Soo

 

 

—————————————————————————————————————————————–

7e dan voor GM Raphael Couet 

Jin Jung Nederland feliciteert Groot Meester Rapahel Couet met het behalen van de zuur verdiende 7e dan tijdens zijn verblijf in Korea. Hiermee is hij de houder van de hoogste dan Jin Jung Kwan Hapkido binnen Europa.

GM Raphael Couet is de technisch directeur voor het Jin Jung Kwan Hapkido in Europa en een aantal landen er buiten.

GM Raphael Couet

—————————————————————————————————————————————–

Vervolg Jin Jung Kwan Hapkido lessen op basisscholen

Na het overweldigende succes van het geven van Jin Jung Kwan Hapkido lessen op de basisscholen van de gemeente Schinnen is nu besloten om dit ook toe te passen op verschillende basisscholen in de gemeente Sittard – Geleen – Born. Dit geheel wordt in samenwerking met de Stichting ECSplore uitgevoerd. De ambitie van ECSplore is het vergroten en het versterken van betrokkenheid en deelname van jeugd en jongeren in de samenleving op het gebied van sport en cultuur.

Omdat bij het Jin Jung Kwan Hapkido een aantal verschillende facetten samen komen zoals o.a. het opbouwen van conditie, het lichaam soepel en in balans te leren houden, het aanleren van zelfverdedigingstechnieken, maar ook zeer zeker het vergaren van kennis, aanmeten van gepaste assertiviteit, en het opdoen van respect voor meesters en medeleerlingen zorgen voor een perfecte combinatie om de doelstelling van  ECSplore te kunnen behalen. Op deze wijze kunnen (jeugdigen) zelfs beter functioneren in de maatschappij.

De exacte datums en locaties zullen, zodra deze bekend zijn, hier worden medegedeeld. Dus houd het nieuws, de agenda en onze FaceBook -pagina (klik op het FB- icoontje links boven op deze pagina) in de gaten wanneer we in de buurt zijn.

Bekijk de site van stichting ECSplore:

http://ecsplore.nl/activiteiten/574-jin-jung-kwan-hapkido-seminar.html   

 

 

—————————————————————————————————————————————–

DEMO bij FITLAND  XL  te SIttard

Op 1-2-2014 is een demonstratie uitgevoerd ,voorafgaand aan de Internationale handbalwedstrijd wedstrijd :OCO Lions -vs- Hasselt, door het Nederlandse Jin Jung Kwan Hapkido DEMO-TEAM in samerwerking met het BUDO RYU Nun chacu DEMO-TEAM.

De aanvang is gedaan door het Nun chacu demo-team. Tijdens de demo werd er door iemand een beslissing gemaakt om de verlichting uit te doen en een volgspot op te richten op de deelnemers, waardoor de moeilijkheidsgraad met een flinke dosis werd verhoogd.
Ook voor de breektest demonstratie, waarbij materialen als houten planken en stapels Ytong-beton blokken worden door gebroken met een slag of trap techniek, werd het er niet makkelijker op door de lichtuitval.
Maar zoals goed martial artists betaamd , zijn beide demonstraties naar behoren volbracht.
Het publiek was in elk geval laaiend enthousiast.

Verder zijn ook diverse Jin Jung Kwan Hapkido technieken gedemonstreerd o.l.v. Mr Mick Beurskens.

Het wegvallen van het licht heeft daar in tegen wel gezorgd voor zeer spectaculaire foto’s verzorgd door Marco Bakker fotografie.

Bekijk alle foto’s op onze Facebook pagina    https://www.facebook.com/JJKNL?bookmark_t=page

 

 

 

Slot Breektest demo

Slot Breektest demo

—————————————————————————————————————————————–

Jin Jung Kwan logo’s  geregistreerd

De logo’s van de Jin Jung Kwan Hapkido en World Jin Jung Association zijn nu geregistreerd en beschermd als handelsmerk in de Europese Unie.

Gebruik in de Europese Unie is verboden zonder schriftelijke toestemming van de World Jin Jung Association

JJK en logo’s zijn gedeponeerde handelsmerken WHJJA in de EU en mogen niet worden gebruikt op enige wijze zonder schriftelijke toestemming van de  World Jin Jung Association.

 

De logo's van de Jin Jung Kwan Hapkido en World Jin Jung Association zijn nu geregistreerd en beschermd als handelsmerk in de Europese Unie. Gebruik in de Europese Unie verboden zonder schriftelijke toestemming van de Wereld Hapkido Jin Jung Vereniging

logo-WHJJA- registered

JJK en logo's zijn gedeponeerde handelsmerken WHJJA in de EU en mogen niet worden gebruikt op enige wijze zonder schriftelijke toestemming van World Hapkido Jin Jung Vereniging

logo-JJK- registered

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————–

Jin Jung Kwan Hapkido lessen op basisscholen

In de verschillende kerkdorpen van gemeente Schinnen hebben de leerlingen van de basisscholen een les in het JJK Hapkido gekregen. De lessen werden gegeven aan de kinderen vanaf groep 3. Deze waren hier zeer enthousiast over. Eea gebeurde wederom in samenwerking met Steffie Pieper van Stichting ECSplore. Voor de kinderen een unieke gelegenheid met deze Koreaanse verdedigingskunst kennis te maken. De lessen werden verzorgd door Sabum Nim Henny Beurskens geassisteerd door Kyo Sa Nim Marcel van der Zanden en Cho Kyo Nim Tim Frijns. Iedereen die geinteresserd in in het beoefenen van het Jin Jung Kwan kan terecht bij een van de scholen vermeld op deze site.

JIN JUNG!

kawi pal chagui tahiti

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

European tour 2014 GM Lee Chang Soo

———————————————————————————————————————————————————————-

Succesvolle Jin Jung Kwan stage in Sittard:

Zondag 6 oktober werd door Kwan Jang Nim Raphael Couet, 6e Dan JJK uit Lyon, en verantwoordelijke voor Europa een stage gegeven in de Dojang van Budo Ryu Sittard. Deze locatie was uitgekozen omdat deze Dojang pas gestart is, en men de mensen daar wilden laten zien hoe de JJK trainingen verlopen. Buiten de 25 deelnemers, waren er ook grote aantallen geïnteresseerden die de hele dag door naar deze intensieve trainingen kwamen kijken.

Meester Couet startte met de warming up, waarna een flinke portie traptechnieken geoefend werd. Vervolgens werd hosinsul in sparringsvorm doorgenomen. Voor sommige de 1e keer dat ze deze oefeningen deden. Na de korte pauze ging het verder met verdedigingen tegen mestechnieken, om te eindigen met weer het onderdeel trappen. Meester Raphael legde alles bijzonder goed en gedetailleerd uit. Zelf was hij onder de indruk van de inzet van de leerlingen, en de manier waarop ze samen aan het JJK werken.

Veel te snel was het alweer tijd. de groep was in ieder geval razend enthousiast en kan niet wachten tot de volgende stage.

20131006_100854

———————————————————————————————————————————————————————-

Schitterende JJK Hapkido Demo op Budo Ryu Gala te Sittard:

Zaterdag avond 5 Oktober vond te Sittard het 2e Budo Ryu gevechtssport gala plaats. Hier was het JJK Hapkido wederom uitgenodigd. Een team van een 11 tal personen had hiervoor een demonstratie ingestudeerd. Voor het eerst waren ook de vrouwelijke JJK Hapkido leerlingen in dit team aanwezig, en ze lieten een prima demonstratie zien! Uniek was dat Kwan Jang Nim Raphael Couet en Kevin Joutz aan deze demonstratie deelnamen, terwijl ze pas de dag ervoor vanuit Frankrijk gekomen waren. Ze lieten een perfecte uitvoering van de JJK technieken zijn. Iedereen in het team bedankt voor de inzet en deelname! Tevens is er weer een JJK demo team uitgenodigd voor volgend jaar voor de 3e versie van dit spectaculaire gala!

Demo JJK 2013

———————————————————————————————————————————————————————-

JJK Black Belt seminar door Kwan Jang Nim Raphael Couet 6e Dan:

Zaterdag morgen 5 Oktober werd in de Dojang van Max Sopacua, Geleen, een Jin Jung Kwan stage gehouden uitsluitend voor de zwarte banden. Hierbij waren een 12 tal Dangraad houders aanwezig.
GM Raphael startte zoals gewoonlijk met zijn pittige warming up, waarna snel werd overgegaan naar de traptechnieken. GM Raphael ging in een rap tempo door de trappen heen, en benadrukte nog eens hoe belangrijk het is om secuur en snel te trappen. Vervolgens werd gewerkt aan de technieken voor het 2e Dan programma en hoger.

Gelukkig hield meester Raphael rekening met de deelnemers die ’s avonds nog mee moesten doen aan de JJK Hapkido demo bij Budo Ryu in Sittard. Veel te snel was de 3,5 uur durende stage alweer voorbij, wat de deelnemers bijzonder jammer vonden…..maar goed….we hebben de demo en de stage op Zondag nog….

20131005_113847

———————————————————————————————————————————————————————-

JJK Hapkido stage onder leiding van Raphael Couet 6e Dan JJK op 5 en 6 Oktober

Op Zaterdag 5 Oktober geeft Kwan Jang Nim Raphael Coueteen stage voor alle JJK zwarte banden,.

Zondag 6 Oktober is er een stage voor alle JJK banden, en iedereen die wil deelnemen aan een JJK stage.

Ben je geïnteresseerd in deze uiterst effectieve Hapkido stijl, schrijf je in en doe mee!!

Voor meer informatie zie onderstaande link:

Inschrijving HJJN Stage 5 en 6 oktober 2013

———————————————————————————————————————————————————————

JJK Hapkido Budo Ryu Sittard succesvol gestart

Vrijdag 6 September werd in de Valkstraat 2 te Sittard de 1e JJK Hapkido les gegeven door Mickey Beurskens. Mickey start onderleiding van Budo Ryu Sittard de JJK lessen aldaar. Mick is 2e Dan JJK, en beoefend al Hapkido sinds zijn 4e levensjaar. Hij is enorm gemotiveerd om de lessen in Sittard te gaan verzorgen.

2013-09-06 22.03.02

Maar niet alleen hij is gemotiveerd. In totaal stonden er ongeveer 20 deelnemers op de mat. Hieronder een aantal clubgenoten van JJK Merkelbeek die Mick kwamen ondersteunen: Edmond, Roger, Tim, Oscar, Milan en Ruben hier voor hartelijk dank!! Dit is zoveel makkelijker als je een nieuwe groep moet opstarten. Ook de nieuwe deelnemers waren erg enthousiast, ze beten zich voortreffelijk door de zware les heen, en genoten zichtbaar. En niet in de laatste plaats waren ook de eigenaren van Budo Ryu (Ricardo Mols, Roland Griek en Ricardo Mols) zeer tevreden. We wensen jullie allemaal een succesvolle toekomst voor deze nieuwe Dojang,

Jin Jung

2013-09-06 22.30.40

———————————————————————————————————————————————————————-

Start JJK Hapkido bij Budo Ryu Sittard

 

Vanaf vrijdag avond 6 September start bij Budo Ryu in Sittard Mickey Beurskens met het les geven in Jin Jung Kwan Hapkido. Mickey is op 4 jarige leeftijd begonnen met de Hapkido stijl, en in 2005 omgeschakeld naar het Jin Jung Kwan. Momenteel is hij lid van het Nederlandse JJK demo team, en heeft in het verleden op de open NK en Europese kampioenschappen diverse prijzen weten te behalen. Vanaf dit jaar studeert hij werktuigbouw aan de universiteit van Eindhoven, en gaat op de vrijdag avonden van 21:00 uur tot 22:30 JJK onderrichten.

Namens stichting JJK Nederland wensen we Budo Ryu en Mickey veel succes toe.

36

Mick bij de uitvoering van Nak Bup = valbreken

42

Techniek met Ban bong = korte stok

43

Jeugd demo JJK team, Mick staat uiterst links.